Menu

Velaco: specialist in laswerk, constructie en assemblage in Eindhoven

Maatwerk met flexibiliteit en inventiviteit

Velaco B.V. is de specialist voor laswerk, constructie en assemblage in Eindhoven. Bij ons kunt u rekenen op een optimale combinatie van vakmanschap, ervaring en inventiviteit. Onze diensten staan allemaal in het teken van werkzaamheden op het gebied van RVS, staal en aluminium. Benieuwd wat we voor u in Eindhoven kunnen betekenen? Bekijk dan ons dienstenaanbod. Naast onze standaard diensten kunnen wij dankzij onze flexibele en inventieve instellingen ook maatwerk leveren.

Veelzijdig dienstenaanbod

Onze medewerkers beheersen alle vereiste technieken op hun vakgebied en beschikken daarbij over een geavanceerd machinepark. Wat kan Velaco voor u in Eindhoven betekenen? Onze activiteiten omvatten onder meer lassen, solderen, constructie, assemblage, reparatie en modificatie. Daarnaast kunt u een beroep op ons doen voor additionele werkzaamheden zoals walsen, buigen, zagen en afwerken. Ons werkterrein is daarmee veelzijdig, maar betreft overwegend enkelstuks en kleine series. Die wisselende productie doen een permanent beroep op onze expertise en probleemoplossend vermogen. Het is juist deze uitdaging die ons bijzonder aanspreekt. Onderstaand ziet u een overzicht van ons dienstenaanbod.

Assembleren op maat

Velaco kan diverse zaken voor u in Eindhoven produceren in verschillende metalen. Wij maken niet alleen eindproducten, maar ook onderdelen. Deze kunt u bij ons laten assembleren. De onderdelen hoeven niet allemaal bij ons gemaakt te zijn. Heeft u bijvoorbeeld een metalen behuizing bij ons laten maken en moet daar een elektronisch binnenwerk in van een andere partij? Dat is voor ons geen probleem. Heeft u specifieke wensen op het gebied van assemblage? Laat het ons dan weten. We bespreken samen met u wat er mogelijk is.

Uw laswerk is ons vak

Velaco is uw betrouwbare en professionele partner voor al uw laswerk in Eindhoven. Wij beheersen verschillende technieken om twee stukken metaal aan elkaar vast te maken, zoals booglassen, druklassen en autogeen lassen. Welke soort laswerk het meest geschikt is, hangt af van de materialen die verbonden moeten worden en de druk die de verbinding moet kunnen weerstaan. Als u denkt dat laswerk de oplossing is voor uw product, dan geven wij u graag advies. Zo kunnen onze lassers u voorzien van zeer specialistisch en vakkundig MIG laswerk en MAG laswerk.

Onze specialismen: MIG lassen en MAG lassen

MIG lassen en MAG lassen zijn twee verschillende technieken die zeer op elkaar lijken en daardoor vaak in één adem genoemd worden. MIG staat voor: Metal Inert Gas. MAG staat voor: Metal Active Gas. Dit heeft betrekking op de gassen die gebruikt worden tijdens het lasproces. Bij MAG lassen werkt het gas actief mee, terwijl dat MIG lassen niet het geval is. Afhankelijk van het product en materiaal kiezen we voor een van de twee lasmethodes. Bij beide lastechnieken werken we met een elektrische plasmaboog, wat valt onder de categorie elektrisch booglassen. De andere voordelen van deze manieren van lassen bij Velaco zijn:
  • Er komt weinig warmte vrij bij het proces
  • Breed inzetbaar op materialen en materiaaldiktes
  • Lasnaad is goed bestand tegen oxidatie
  • Er kan onder alle hoeken gewerkt worden

Profielwals voor verschillende profielen

Een profielwals, of profielbuigmachine, is een onmisbare oplossing voor het buigen van ronde, rechthoekige of vierkante staven metaal. Met onze profielwals maken we een patroon in metaal dat tussen twee walsen door wordt geleid. Met de profielwals kunnen wij diverse soorten profielen voor u maken die op allerlei manieren bruikbaar zijn. Zo kunnen wij producten voor u maken die zich onderscheiden van andere, soortgelijke, producten. Ook kunt u onze profielwals inzetten om uw product mooier te maken. Hierover adviseren wij u graag.

Buizen buigen bij Velaco

Buizen buigen is een echt specialisme. Zeker als de buizen een bepaalde kromming moeten hebben of als u meerdere buizen nodig heeft met exact dezelfde kromming. Velaco kan u in Eindhoven helpen met buizen met verschillende diameters en gemaakt van diverse materialen. Wij gebruiken hiervoor speciale machines, waardoor alle bochten gelijk zijn. U geeft ons uw specificatie en wij buigen uw buizen naar wens. Onze buigcapaciteit gaat tot Ø 65 x 4 mm staal (60 x 3 in Rvs).

Doornbuigen voor hoge kwaliteit

Ook doornbuigen is een echt specialisme van Velaco. Ook hiermee kunnen wij u helpen in Eindhoven. Doornbuigen verschilt van gewoon buigen, zoals hierboven beschreven. Met gewoon buigen wordt de druk op het materiaal van buitenaf uitgeoefend. Bij doornbuigen wordt de druk deels opgevangen door een flexibele doorn die in de buis wordt geplaatst. Hierdoor vervormt het materiaal minder snel. Ook is het risico op scheuren in het materiaal kleiner, waardoor we lelijke plooien in de bochten voorkomen. Deze methode wordt daarom veel gebruikt bij producten waar hoge kwaliteitseisen aan verbonden zijn.

Meer informatie en contact opnemen met Velaco

Wilt u meer weten over wat wij in Eindhoven voor u kunnen betekenen op het gebied van laswerk, profielwalsen, buigen of assemblage? Neemt u dan gerust contact met Velaco B.V. Wij bespreken graag met u uw wensen over de producten die wij voor u kunnen maken. Hiervoor kunt u het contactformulier op onze website invullen. U kunt ons ook bereiken op 0416-652267. Wij beantwoorden graag al uw vragen over laswerk, constructie en assemblage in Eindhoven.