Menu

Buislaseren

Maatwerk buislasersnijden

Voor buislaseren ofwel buislasersnijden van staal, rvs en aluminium, moet u bij de specialisten van Velaco zijn. Wij zijn gespecialiseerd in het bewerken van buizen en kokerprofielen. Bij ons weet u zeker dat u de beste kwaliteit producten krijgt, omdat u altijd optimaal profiteert van de kennis en ervaring van onze productspecialisten. Dat houdt in dat u kunt rekenen op zeer nauwkeurig gemaakte producten op basis van uw ontwerpen. En daarbij zijn onze levertijden zeer kort. Kortom: neem snel contact met ons op voor buislaseren op maat.

Buislaseren in staal, rvs en aluminium

Buislaseren is een veelgebruikte precisietechniek in de plaatbewerking voor het snijden van staal, rvs en aluminium. Het buislasersnijden gebeurt met een sterk gebundelde lichtbron op het te snijden materiaal. Zo snijden we producten op de juiste lengte en voorzien ze van elk gewenst gatenpatroon en snijcontour. Hierdoor is nabewerking als boren of ponsen niet langer nodig en dit draagt bij aan de kwaliteit en maatvastheid van het eindproduct. Zo kunnen we lange metalen profielen met een laserstraal bewerken tot een eindproduct of halffabricaat. Als opdrachtgever ontwerpt u zelf het product, kiest u de materiaalsoort en levert u het ontwerp aan als 3D-tekening. Wij stellen onze machines offline in waardoor die tijd tot een minimum beperkt wordt. Uiteraard denken wij vanaf de ontwerpfase graag met u mee over het uiteindelijke resultaat. Buislasersnijden kan bij ons in verschillende afmetingen, lengtes en diktes.

Voordelen van buislaseren bij Velaco

Door slim te construeren kan de kostprijs van een product behoorlijk omlaag. Zeker wanneer u dat vergelijkt met conventionele bewerkingsmethodes als zagen en boren. Deze bewerkingen zijn vaak tijdrovend en minder nauwkeurig dan het product bewerken in één opspanning op een buislasersnijmachine. Uw buislasersnijwerk is bij ons in vertrouwde en ervaren handen. Wij bieden u namelijk de volgende garanties:
 • Hoge productiesnelheid, korte levertijden
 • Zeer ruime ervaring met buislasersnijden
 • Meer mogelijkheden en minder kosten dan bij conventioneel zagen, boren en frezen

3D lasersnijden van buizen, kokers en profielen

Wij maken gebruik van de allernieuwste ontwikkelingen en lasersnijmachines. En beschikken over een geautomatiseerd productieproces voor het laseren van buizen, kokers en profielen. Wij vertalen uw ideeën en ontwerpen in de kortst mogelijke tijd tot de beste halffabricaten of eindproducten. Hierin vertalen wij uw ideeën of ontwerpen in korte tijd naar hoogwaardige producten in complexe 3D-vormen. Uitgebreid meetwerk, zagen of frezen is bij deze methode van lasersnijden niet meer nodig.

Afmetingen kokers, buizen en profielen voor lasersnijden

Wij kunnen onderstaande afmeting kokers, buizen en profielen voor u buislaseren:
 • Maximale afmeting vierkante koker: 200 x 200 mm
 • Minimale en maximale doorsnede buis of koker: Ø 15 mm. tot Ø 240 mm
 • Maximale invoerlengte: 6500 mm
 • Snijdikte staal: 1 t/m 12 mm
 • Snijdikte RVS: 1 t/m 6 mm
 • Snijdikte aluminium: 1 t/m 6 mm
 • Snijdikte koper: 1 t/m 4 mm
 • Snijdikte messing: 1 t/m 5 mm

Buislasersnijden met zeer korte verwerkingstijd

Al onze klanten weten dat wij voor buislasersnijden een geringe verwerkingstijd hebben. Wat dat betreft zijn wij voor iedereen die zeer snel aan de slag wil het perfecte bedrijf. Dankzij de nieuwste technieken, de hoogste kwaliteit, het beste materiaalrendement en de zeer korte levertijd, bent u bij Velaco aan het goede adres.

Altijd duidelijke afspraken vooraf

Omdat wij volgens strenge protocollen werken, maken we voordat we voor u overgaan tot buislaseren graag duidelijke afspraken met u. Zo weet u wat u van ons mag verwachten en kunnen wij u de afgesproken kwaliteit leveren op de afgesproken deadline. Heeft u specifieke wensen op het gebied van de producten die wij met buislaseren voor u kunnen maken? Laat dit ons dan in een zo vroeg mogelijk stadium weten. Dat geeft u en ons voldoende tijd en ruimte om uw vraag om te zetten in een topkwaliteit eindproduct, halffabricaat of onderdeel. Tijdens zo’n gesprek vertellen wij u wat er mogelijk is en kunnen we eventueel maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat we aan uw wensen kunnen voldoen.

Overig dienstenaanbod van Velaco B.V.

Bij Velaco B.V. zijn we gespecialiseerd in het produceren van producten en halffabrikaten door buislaseren. Onze medewerkers beheersen alle vereiste technieken op hun vakgebied en beschikken daarbij over een geavanceerd machinepark. Wat kunnen wij nog meer voor u betekenen? Onze activiteiten omvatten onder meer lassen, solderen, constructie, assemblage, reparatie en modificatie. Daarnaast kunt u een beroep op ons doen voor additionele werkzaamheden zoals buigen, zagen en afwerken. Ons werkterrein is daarmee veelzijdig, maar betreft overwegend enkelstuks en kleine series. Die wisselende productie doen een permanent beroep op onze expertise en probleemoplossende vermogen. Het is juist deze uitdaging die ons en ook onze klanten bijzonder aanspreekt.

Contact met Velaco over buislasersnijden

Wilt u meer weten over onze hoge kwaliteit van lasersnijden of over andere diensten die wij u kunnen bieden? Neem dan gerust contact met ons op, zodat wij u advies op maat kunnen geven. Hiervoor kunt u het contactformulier op onze website invullen. U kunt ons ook bereiken op 0416-652267. Zo kunnen wij u informatie geven over onze levertijden afgestemd op uw behoeften.

Offerte aanvragen


  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Telefoonnummer (*)

  Uw bericht