Menu

TIG lassen bij Velaco B.V.

Specialist voor al uw laswerk

Velaco B.V. is de specialist voor laswerk, constructie en assemblage. Bij ons kunt u rekenen op een optimale combinatie van vakmanschap, ervaring en inventiviteit. Onze diensten staan allemaal in het teken van werkzaamheden op het gebied van RVS, staal en aluminium. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bekijk dan ons dienstenaanbod. Naast onze standaard diensten kunnen wij dankzij onze flexibele en inventieve instellingen ook maatwerk leveren. Een van onze specialiteiten op het gebied van laswerk is TIG lassen.

TIG lassen voor extra hoge kwaliteit

TIG lassen staat voor Tungsten Inert Gas lassen. Bij deze lasmethode wordt een boog getrokken tussen de toorts en het metalen werkstuk. Deze boog wordt mogelijk gemaakt door een wolfraamelektrode (tungsten) op de toorts. Dit betekent dat bij TIG lassen geen draad nodig is. Zo kunnen we twee delen aan elkaar smelten zonder gebruik van toevoegingsmateriaal. TIG lassen is vooral geschikt voor het lassen van dunne platen. Zo kunnen we bijvoorbeeld hoekjes en kanten aflassen en mooi afwerken. TIG lassen duurt doorgaans wat langer dan andere lasmethodes, maar daar staat een hogere kwaliteit en uiterste nauwkeurigheid tegenover. TIG lassen kan uiteraard ook uitgevoerd worden met draad, net als bij MIG/MAG lassen. Hierbij wordt de draad handmatig toegevoegd, in tegenstelling tot het proces van MIG lassen en MAG lassen. De voordelen van TIG lassen bij Velaco zijn:
  • Zeer goede laskwaliteit
  • Toe te passen in alle posities
  • Goede bescherming tegen oxidatie
  • Hoge inschakelduur
  • Geringe inbreng van warmte
  • Geen slakvorming

TIG lassen of MIG/MAG lassen?

Bij Velaco kunt u ook terecht voor hoge kwaliteit MIG lassen en MAG. Wanneer kiest u voor TIG lassen en wanneer voor MIG of MAG lassen? De termen staan voor respectievelijk Metal Inert Gas (MIG) en Metal Active Gas (MAG). De techniek achter beide lastechnieken is gelijk, waardoor ze vaak in een adem genoemd worden. Het grote verschil zit hem in het gebruik van het gas. Omdat je met MIG/MAG snel kunt lassen, zijn uw opdrachten sneller klaar dan bij TIG lassen. Ook hier is de laskwaliteit zeer hoog met een goede oxidatie bescherming. Maar als het werkstuk volledig windbestendig moet zijn, dan is TIG lassen de beste keuze. Ook als het gaat om het lassen van dun plaatwerk.

Bespreek uw opdrachten met Velaco

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn van TIG lassen en MIG / MAG lassen Bij Velaco B.V.? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Naast al uw laswerk, kunt u bij Velaco ook terecht voor profielwalsen, buigen en assemblage. Wij bespreken graag met u uw wensen over de producten die wij voor u kunnen maken. Hiervoor kunt u het contactformulier op onze website invullen. U kunt ons ook bereiken op 0416-652267. Wij beantwoorden graag al uw vragen over TIG lassen bij Velaco B.V.