Menu

Profielwalsen bij Velaco B.V.

Uw veelzijdige partner in RVS, staal en aluminium

Velaco B.V. is uw specialist voor laswerk, constructie en assemblage. Bij ons kunt u rekenen op een optimale combinatie van vakmanschap, ervaring en inventiviteit. Onze diensten staan allemaal in het teken van werkzaamheden op het gebied van RVS, staal en aluminium. Bent u benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Bekijk dan ons dienstenaanbod. Naast onze standaard diensten kunnen wij dankzij onze flexibele en inventieve instellingen ook maatwerk leveren. Ook voor profielwalsen zijn wij uw aangewezen partner. Hieronder op deze website leest u uitgebreid meer over profielwalsen. U kunt ook direct contact met ons opnemen voor meer informatie over onze werkwijze, producten en diensten.

Wat zijn profielwalsen?

Profielwalsen zijn machines waarmee we patronen kunnen maken in metaal dat tussen twee walsen door wordt geleid. De profielen die we hiermee kunnen maken, zijn op allerlei manieren bruikbaar. Bovendien kunt u bij profielwalsen voor verschillende soorten profielen kiezen. Dat geeft u onderstaande voordelen:
  • Onderscheidend vermogen van andere, soortgelijke, producten
  • Veiligheid doordat het oppervlak minder glad is, wat verplicht is voor bepaalde producten
Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de profielwalsen in te zetten om uw producten te verfraaien. Over de mogelijkheden die we u hierbij kunnen bieden, geven wij u graag een geheel vrijblijvend advies.

Wat is profielwalsen?

Profielwalsen is, net zoals het buigen van stalen of aluminium buizen, een echte specialiteit. Bij Velaco B.V. beheersen wij die specialiteit. Met behulp van profielwalsen (zowel CNC als conventioneel) kunnen we buizen en profielen walsen in verschillende diameters. Bovendien kunnen we met profielwalsen ook vierkante en rechthoekige kokers, hoekprofielen, massieve assen, UNP / HEA / IPE profielen, plat -en ellipsovale buizen verwerken.

Profielwalsen met welke materialen?

Profielwalsen kunnen we uitvoeren op bijna alle voorkomende ferro metalen en non-ferro metalen. Dan hebben we het over bijvoorbeeld staal, RVS, aluminium, koper, messing, cunifer en titanium. Wat kunnen we met profielwalsen onder andere maken? Ringen, leidingen, torenspiralen, slakkenhuis-spiralen, verwarmingspiralen en koelspiralen, spiltrapleuningen, hekwerk en leuningwerk. Wij stellen hoge eisen aan de door ons bewerkte en/of vervaardigde producten. Door de hoge nauwkeurigheid van deze machines kunnen wij nog beter aan uw wensen voldoen.

Certificering en protocollen bij profielwalsen

Bij het profielwalsen en al onze andere diensten werken wij met de beste machines die er beschikbaar zijn op de markt. Daarnaast worden die machines uitsluitend bediend door vaklieden met zeer veel kennis en expertise in huis. Daardoor kunnen wij u bij Velaco B.V. optimaal van dienst zijn. Dat betekent ook dat, wanneer uw producten aan de meest strenge normeringen en certificeringen moeten voldoen, wij u dat kunnen bieden. Hiervoor werken wij volgens strenge protocollen.

Altijd duidelijke afspraken vooraf

Omdat wij volgens strenge protocollen werken, maken we voordat we voor u overgaan tot profielwalsen graag duidelijke afspraken met u. Zo weet u wat u kunt mag verwachten en kunnen wij u de afgesproken kwaliteit leveren op afgesproken deadline. Heeft u specifieke wensen op het gebied van profielwalsen? Laat dit ons dan in een zo vroeg mogelijk stadium weten. Dat geeft u en ons voldoende tijd en ruimte om uw vraag om te zetten in een topkwaliteit eindproduct, halffabricaat of onderdeel. Tijdens zo’n gesprek vertellen wij u wat er mogelijk is en kunnen we eventueel maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat we aan uw wensen kunnen voldoen.

Overig dienstenaanbod van Velaco B.V.

Bij Velaco B.V. zijn we gespecialiseerd in profielwalsen. Maar dat is slechts een van onze specialiteiten. Onze medewerkers beheersen alle vereiste technieken op hun vakgebied en beschikken daarbij over een geavanceerd machinepark. Wat kunnen wij, naast profielwalsen nog meer voor u betekenen? Onze activiteiten omvatten onder meer lassen, solderen, constructie, assemblage, reparatie en modificatie. Daarnaast kunt u een beroep op ons doen voor additionele werkzaamheden zoals buigen, zagen en afwerken. Ons werkterrein is daarmee veelzijdig, maar betreft overwegend enkelstuks en kleine series. Die wisselende productie doen een permanent beroep op onze expertise en probleemoplossende vermogen. Het is juist deze uitdaging die ons bijzonder aanspreekt.

Velaco B.V. inschakelen voor vakkundig profielwalsen

Wilt u meer weten over wat wij op het gebied van profielwalsen voor u kunnen betekenen? Of bent u geïnteresseerd in onze andere diensten en werkzaamheden ten behoeve van RVS, staal en aluminium en/of het gebied van lastechnieken en buizen buigen? Neem dan vrijblijvend contact op met Velaco B.V. Hiervoor kunt u het contactformulier op onze website invullen. U kunt ons ook bereiken op 0416-652267. Wij informeren u graag over onze prijzen, levertijden en kunnen al uw vragen over de profielwalsen beantwoorden.