Menu

Velaco B.V.: specialist in buizen buigen

Maatwerk in vele diameters en materialen

Velaco B.V. is de echte specialist voor laswerk, constructie, assemblage en buigwerk. U kunt bij ons te allen tijde vertrouwen op de optimale combinatie van vakmanschap, ervaring en inventiviteit. Onze diensten staan allemaal in het teken van werkzaamheden op het gebied van RVS, staal en aluminium. Bent u benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Bekijk dan ons dienstenaanbod op de website. Naast onze standaard diensten kunnen wij dankzij onze flexibele en inventieve instellingen ook maatwerk leveren. Ook voor nauwkeurig en vakkundig buizen buigen zijn wij uw aangewezen partner. Hieronder op deze pagina leest u meer over onze kennis en expertise op het gebied van buizen buigen. U kunt ook direct contact met ons opnemen voor meer informatie over onze werkwijze, producten en diensten.

Groot machinepark voor buizen buigen

Voor het buizen buigen gebruiken wij een groot machinepark met cnc gestuurde machines. U geeft ons uw specificaties door en wij buigen uw buizen naar uw wensen. Wij buigen koud. De consistentie van het te buigen materiaal blijft hierdoor volledig intact. Het koud buigen van een buis met een drie-rollenwals is de meest gebruikte buigmethode. De wals heeft drie rollen die op een verticale tafel zijn vastgezet. De buis wordt door de machine geduwd. De rollen draaien mee en worden steeds een kleine beetje verplaatst, waardoor geleidelijk de gewenste radius wordt bereikt. Deze methode leent zich ook uitstekend voor het driedimensionaal buigen van lichte en zware buizen.

Nauwkeurig buigen, snelle levering

Wij buigen iedere buis zo vaak en zo nauwkeurig als u maar wilt. Onze nauwkeurigheid blijkt uit het feit dat na buiging alle bochten in de buizen altijd exact gelijk zijn. Zowel short als long radius. Veel naadloze buizen (koolstofstaal en rvs) hebben wij op voorraad. We kunnen uw buizen dus zeer snel leveren. Ook zijn wij specialist in het buigen van U-buizen/hairpins die voornamelijk worden gebruikt in warmtewisselaars en condensors. Bij Velaco buigen wij de moeilijkste vormen met de grootste nauwkeurigheid. Onze buigcapaciteit gaat tot Ø 65 x 4 mm staal (60 x 3 in RVS).

Doornbuigen voor kleine radius buizen buigen

Ook doornbuigen is een echt specialisme van Velaco B.V. Doornbuigen is de ideale methode wanneer u buizen wilt buigen met een zeer kleine radius. Doornbuigen verschilt van gewoon buigen, zoals hierboven beschreven. Met gewoon buigen wordt de druk op het materiaal van buitenaf uitgeoefend. Bij doornbuigen wordt de druk deels opgevangen door een flexibele doorn die in de buis wordt geplaatst. Hierdoor vervormt het materiaal minder snel. Ook is het risico op scheuren in het materiaal kleiner, waardoor we lelijke plooien in de bochten kunnen voorkomen. Deze methode wordt daarom veel gebruikt bij producten waar hoge kwaliteitseisen aan verbonden zijn. Doornbuigen is namelijk een zeer geavanceerde manier van buizen buigen dat specifieke kennis vereist en waarvoor speciale machines en gereedschappen nodig zijn.

Voordelen van buizen buigen bij Velaco B.V.

Hieronder hebben uw voordelen van het buizen laten buigen bij Velaco B.V. in het kort op een rijtje gezet:
  • wij buigen verschillende diameters en diverse materialen
  • wij buigen staal, RVS en aluminium
  • bij ons zijn alle bochten exact gelijk
  • wij leveren alleen professioneel, nauwkeurig en verzorgd werk
  • wij buigen ook materiaal met een grote diameter, Ø 65 x 4 mm staal (60 x 3 in RVS)

Overig dienstenaanbod van Velaco B.V.

Bij Velaco B.V. zijn we gespecialiseerd in onder andere het buigen van buizen in diverse diameters en diverse materialen. Maar dat is slechts een van onze specialiteiten. Onze medewerkers beheersen alle vereiste technieken op hun vakgebied en hebben bij Velaco B.V. de beschikking over een uiterst geavanceerd en modern machinepark. Wat kunnen wij, naast het buigen van buizen nog meer voor u betekenen? Onze activiteiten omvatten onder meer lassen, solderen, constructie, assemblage, reparatie en modificatie. Daarnaast kunt u een beroep op ons doen voor additionele werkzaamheden zoals profielwalsen, zagen en afwerken. Ons werkterrein is daarmee zeer veelzijdig, maar betreft overwegend enkelstuks en kleine series. Die wisselende productie doen een permanent beroep op onze expertise en probleemoplossende vermogen. Het is juist deze uitdaging die ons bijzonder aanspreekt.

Meer weten over buizen buigen bij Velaco B.V.?

Wilt u meer weten over wat wij op het gebied van buizen buigen voor u kunnen betekenen? Of bent u geïnteresseerd in onze andere diensten en werkzaamheden met RVS, staal en aluminium en/of het gebied van lastechnieken en profielwalsen? Neem dan vrijblijvend contact op met Velaco B.V. Hiervoor kunt u het contactformulier op onze website invullen. U kunt ons ook bereiken op 0416-652267. Wij informeren u graag over onze prijzen, levertijden en kunnen al uw vragen over buizen buigen beantwoorden.