Menu

Velaco B.V. voor al uw laswerk

Ook ijzersterk in MIG/MAG Lassen en TIG Lassen

Velaco B.V. is uw specialist voor al uw laswerk, constructie en het assembleren van halffabrikaten en eindproducten. Wij staan garant voor de optimale combinatie van vakmanschap, ervaring en inventiviteit. Daar zijn wij ijzersterk in. Niet voor niets staan onze diensten allemaal in het teken van werkzaamheden op het gebied van RVS, staal en aluminium. Bent u benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Bekijk dan ons dienstenaanbod. Naast onze standaard diensten kunnen wij dankzij onze flexibele en inventieve instellingen ook maatwerk leveren. Kunnen wij de producten die u bij ons heeft laten maken voor u assembleren? Dat doen wij graag voor u. Op deze pagina leest u meer over onze kennis en expertise op het gebied van laswerk, waaronder ook MIG / MAG lassen en TIG Lassen. U kunt ook direct contact met ons opnemen voor meer informatie over onze werkwijze, producten en diensten.

Topkwaliteit laswerk

Lassen is een techniek om twee stukken metaal aan elkaar vast te maken. Daarin zijn wij bij Velaco B.V. als geen ander zeer bedreven in. Er zijn verschillende technieken voorhanden om metaal aan elkaar te lassen. Dat kan bijvoorbeeld met booglassen, druklassen en autogeen lassen. Welke soort laswerk voor u het meest geschikt is, hangt af van de materialen die aan elkaar verbonden moeten worden en de druk die de verbinding moet kunnen weerstaan. De voordelen van het uitbesteden van uw laswerk aan Velaco B.V. hebben we hier voor u op een rijtje gezet.
 • verbindingen zijn licht, maar zeer sterk
 • laswerk tast de integriteit van het basismateriaal niet aan
 • lassen zijn zeer goed bestand tegen hitte
 • mooie gladde afwerking, waardoor verbindingen goed schoon te houden zijn
 • na afwerking, Snel klaar voor gebruik

Wij verzorgen ook laswerk zonder tekening

Wanneer u laswerk voor een bepaald product nodig heeft, is het natuurlijk zeer handig voor ons als u daarbij een duidelijke tekening kunt aanleveren. Maar wij snappen ook heel goed dat dat niet altijd mogelijk is. Gelukkig kunnen wij bij Velaco B.V. altijd terugvallen op onze jarenlange ervaring en een uitgebreide vakkennis op het gebied van laswerk. Daardoor kunnen wij ook zonder tekening uw producten naar uw wensen afwerken. Van solderen tot laswerk, wij hebben alle kennis in huis om u te leveren wat u nodig heeft.

TIG lassen of MIG/MAG lassen?

Bij Velaco B.V. kunt u ook terecht voor hoge kwaliteit laswerk met MIG lassen en MAG lassen. De termen staan voor respectievelijk Metal Inert Gas (MIG) en Metal Active Gas (MAG). De techniek achter beide lastechnieken is gelijk, waardoor ze vaak in een adem genoemd worden. Het grote verschil zit hem in het gebruik van het gas. De kwaliteit van het laswerk is bij beide lasmethodes zeer hoog en heeft een goede oxidatie bescherming. De voordelen van MIG /MAG lassen zijn:
 • Er komt weinig warmte vrij bij het proces
 • Breed inzetbaar op materialen en materiaaldiktes
 • Lasnaad is goed bestand tegen oxidatie
 • Er kan onder alle hoeken gewerkt worden
Moet uw laswerk bijvoorbeeld ook volledig windbestendig zijn? Dan is TIG lassen de beste keuze voor uw laswerk. Dat is ook het geval bij het lassen van dun plaatwerk.

TIG lassen voor extra hoge kwaliteit

TIG lassen staat voor Tungsten Inert Gas lassen. Bij deze lasmethode wordt een boog getrokken tussen de toorts en het metalen werkstuk. Deze boog wordt mogelijk gemaakt door een wolfraamelektrode (tungsten) op de toorts. Bij TIG lassen is dus geen draad nodig. Zo kunnen we twee delen aan elkaar smelten zonder gebruik van toevoegingsmateriaal. TIG lassen is vooral geschikt voor het lassen van dunne platen. Zo kunnen we bijvoorbeeld hoekjes en kanten aflassen en mooi afwerken. TIG lassen duurt doorgaans wat langer dan andere lasmethodes, maar daar staat een hogere kwaliteit en uiterste nauwkeurigheid van het laswerk tegenover. TIG lassen kan uiteraard ook uitgevoerd worden met draad, net als bij MIG/MAG lassen. In dat geval wordt de draad handmatig toegevoegd. De voordelen van TIG lassen bij Velaco zijn:
 • Zeer goede laskwaliteit
 • Toe te passen in alle posities
 • Goede bescherming tegen oxidatie
 • Hoge inschakelduur
 • Geringe inbreng van warmte
 • Geen slakvorming

Bel nu voor laswerk bij Velaco B.V.?

Wilt u meer weten over wat wij op het gebied van laswerk voor u kunnen betekenen? Of bent u geïnteresseerd in onze andere diensten en werkzaamheden met RVS, staal en aluminium en/of het gebied van buizen buigen en profielwalsen? Neem dan vrijblijvend contact op met Velaco B.V. Hiervoor kunt u het contactformulier op onze website invullen. U kunt ons ook bereiken op 0416-652267. Wij informeren u graag over onze prijzen, levertijden en kunnen al uw vragen over het uitbesteden van uw laswerk beantwoorden.